Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 23 iulie 2011

Sistem Antimarlanism

Lansez o provocare marilor companii auto, o masina cu sistem  de sonorizare antimarlanism.
Apreciez munca si capacitate de inovare a celor de la audi care, de altfel sunt preferatii mei, pentru noul  Bang & Olufsen Advanced Sound System folosit pe modelele A8 si Q7 ce are ca avantaj, pe langa sunetul impecabil, si minimizarea emiterii sunetului în afara maşinii, ceea ce permite maximizarea intimităţii. Acest lucru este datorat incintelor inchise pentru fiecare difuzor. Extraordinar, incantator, mirobolant, dar...nu suficient. Cu siguranta  August Horch se rostogoseste in mormant cand din masinile marca audi urla manele de 1000 w. Nu inteleg conceputul...nu vad logica, acestei manifestari. Am observat ca anumiti barbati traiesc cu impresia ca toata lumea pica pe spate daca au o masina scumpa, mare, cu multe  multe dotari (Citez: nu-i asa ca e frumoasa, nu esti impresionata, uite cate beculete are pe bord J) Si cand isi dau seama ca nu este chiar asa, incep autopromovarea. Muzica la maxim indiferent daca e manea sau nu, geamuri deschise (sau masina decapotata) si plimbare prin oras.
Cea mai tare faza este cand la semafor se intalnesc 3 sau 4 masini de acest gen, nebunie, haos, care de care cu sonorizare mai proasta, cu muzica mai tampita, dar mandri foc, ce tari sunt, si da, toata lumea se uita la ei, cei drept sunt imposibil de ignorat. Te dor urechile, chiar si primul strat de epiderma sufera vizibil. Cred ca e acelasi efect ca si in cazul fetelor care rad zgomotos, atrag toate priviriele dar nu in sensul bun. Trebuie sa recunosc ca sensul e relativ, depinde de intentiile celor care vor sa atraga atentia, si mai ales de publicul caruia se adreseaza. Dar asta e un subiect care prefer sa nu-l abordez. Important este ca outsiderii acestui curent sunt deranjati de aceste actiuni, si raul trebuie taiat de la radacina.
De aceea m-am gandit la o strategie, companiile mari auto sa inventeze un sitem audio care sa calculeze capacitatea habitaclului si sa dozeze db in functie de acesta, indiferent daca sunt geamurile deschise sau daca masina este decapotata. Asta insemnand ca sunetul sa fie perceput la nivel ridicat doar in interioarul masinii si nu afara. Ma gandesc ca acest lucru poate fi posibil cu ajutorul unor unde de o anumita natura (nu ma pricep inca) care sa impiedice sunetul sa se propage in afara habitaclului masinii fie el limitat de caroserie sau decapotat. Probabil e grea dar nu imposibila si mult prea necesara acesta solutie, avand in vedere ca amenzile pentru tulburarea linistei publice nu functioneaza. 

by eM 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Politica de postare a comentariilor
Toate comentariile ce incalca regulile generale de bun simt nu vor fi afisate.